Организационные проблемы координации и взаимодействия правоохранительных органов - Владимир Дарбинян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Իրավապահպան մարմինների պրոֆիլակտիկ աշխատանքների կոորդինացումը և փոխգործողությունը իրավախախտումների կանխման ուղղությամբ փոխադարձ համաձայնեցված միջոցառումների պլանաչափ իրականացման մի ամբողջ պրոցես է ։ Տվյալ ոլորտում կոորդինացման անհրաժեշտությունը որոշվում է նրանով, որ իրավապահպան մի մարմնին վերաբերող պրոֆիլակտիկ պրոբլեմի լուծումը զգալապես շոշափում է նաև նման մյուս մարմինների գործունեությունը։ Դրանից հետևում է, որ առաջնակարգ խնդիրներից մեկը դառնում Է այս կամ այն իրավապահպան օրգանի կողմից դրսևորած գերատեսչական մոտեցման վերացումը։
Keywords: Law