On Certain Linguistic Aspects of Letter writing Of the New Period - Galstyan, A. V.
В древности общение между людьми осуществлялось посредством голубей. Почтовый голубь служил человечеству сотни лет. Голуби использовались в качестве средства связи со времен Древней Греции. С их помощью доносились имена победителей Олимпийских игр.Люди всегда испытывали потребность передавать известия своему родственнику, другу, находящимся далеко. Письма имели откровенный и свободный характер. Художественные письма интересны по своему содержанию и структуре. Данный литературный вид использовался в армянской литературе еще в V веке.Художественные письма интересны по своему содержанию и структуре. Данный литературный вид использовался в армянской литературе еще в V веке. Հին ժամանակներում մարդկանց միջև հաղորդակցությունն իրականացվել է աղավնիների միջոցով: Փոստային աղավնին հարյուրավոր տարիներ ծառայել է մարդկությանը: Աղավնիներին որպես կապի միջոց օգտագործել են դեռևս Հին Հունաստանում: Նրանց օգնությամբ տեղ էին հասցնում օլիմպիական խաղերում հաղթողների անունները:Մարդիկ միշտ էլ կարիք են զգացել լուր հաղորդելու հեռվում գտնվող իրենց բարեկամին, հարազատին, ընկերոջը: Նամակները գրվել են անկեղծ և անկաշկանդ: Իրենց բովանդակությամբ և կառուցվածքով հետաքրիր են գրական նամակները: Հայ գրականության մեջ գրական այս տեսակն օգտագործվել է դեռևս 5-րդ դարում:
Keywords: Linguistics