Դիպվածային բառերը Արցախի արդի մամուլում - Հակոբյան, Կարինե
Статья посвящена изучению и употреблению окказиональных слов, их особенностей в системе словообразования и их внедрению в современной арцахской газете. Журналисты употребляют новые слова, которые помогают более точно передать явления действительности и образы, которые созвучны с контекстом. Окказиональные слова заставляют читателя сосредоточить внимание, понять всю прелесть и новшество словобразов. Они также помогают в углубленном познании жизни. В статье изучена всякая речевая единица, употребляемая в контексте, ее стилистическая ценность, роль и значение в создании образа. The article is devoted to the study and use of occasional words and their characteristics in the system of word formation and their introduction into contemporary Artsakh newspaper. Journalists use new words that help to convey more accurately the phenomena of reality and images, which are in accord with the context. Occasional words make the reader focus, understand the whole beauty and innovation of word-images. They also help to deepen the knowledge of life. The article studies every speech unit used in the context, its stylistic value, role and importance in creating the image. Հոդվածը նվիրված է Արցախի արդի մամուլի բառաստեղծական համակարգում դիպվածային նորաբանությունների կառուցվածքային, կիրառաոճական առանձնահատկությունների քննությանը: Լրագրողը իրականության երևույթները և կերպարներն ավելի տիպական, պատկերավոր ու կատարյալ բնորոշելու համար ստեղծում է նոր բառեր, որոնք ներդաշնակ են համատեքստին, ստիպում են ընթերցողին զգաստանալ, լարել ուշադրությունը, ընկալել բառ-պատկերների թարմությունն ու հմայքը, օգնում են խորացնելու կյանքի ճանաչողությունը: Հոդվածում մեկնաբանված են համատեքստում գործածված յուրաքանչյուր լեզվական միավորի կազմությունը, ոճական արժեքը, նրա դերն ու նշանակությունը կերպարի ձևավորման համար։
Keywords: Հայոց լեզու