Управление энергией основного перехода в цилиндрической квантовой точке, покрытой слоем квантовой ямы - Алексанян, Армен; Арамян, Карен; Никогосян, Грачиа; Буниатян, Ваге
It is shown that in the heterostructure quantum dots of cylindrical form, covered by a quantum well, is possible to control the energy of the main transition. The dependence of the energy of the main transition from the radius of cylinder is determined: Ցույց է տրված, որ գլանաձև քվանտային կետերով հետերոկառուցվածքներում, որոնք ծածկված են քվանտային փոսով, հնարավոր է կառավարել հիմնական անցման էներգիայով: Որոշված է հիմնական անցման էներգիայի կախումը գլանի շառավղից: Показано, что в гетероструктурах квантовыми точками цилиндрической формы, покрытыми квантовой ямой, можно управлять энергией основного перехода. Определена зависимость энергии основного перехода от радиуса цилиндра.
Keywords: Физика