Исторический факультет: история и современность - Аванесян, Валерий
Հոդվածում քննարկվում են պատմական ֆակուլտետի ստեղծման և զարգացման գործընթացը արխիվային նյութերի հիման վրա, ինչին մեծապես նպաստել է սկզբից ինստիտուտի մասնաճյուղի, իսկ հետո նաև առանձին բուհի գործունեությունը: Պատմագրական, պատմական, պատմաμանասիրական, պատմական հումանիտարի կազմում, և, վերջապես, պատմաքաղաքագիտական ֆակուլտետի գոյության շրջանում, թողարկվել են շրջանավարտներ հետևյալ որակավորումներով` պատմության ուսուցիչ, պատմության և հասարակագիտության, պատմության և իրավունքի ուսուցիչ, պատմության և օտար լեզուների ուսուցիչ, պատմաբան, պատմության և մանկավարժության բակալավր: The article outlines the process of creation and development of the Faculty of History on the basis of archival material that contributed to the development of the activity of the university branch and later of the university. The faculty, which was called Faculty of Historiography,Faculty of History and Philology, Chair of History within Humanitarian Faculty and Faculty of History and Political Science, produced graduates with the qualification of Teacher of History, Teacher of History and Sociology, Teacher of History and Law, Teacher of History and Foreign Languages, Historian and with the degree of Baccalaureate in History and Pedagogy. В статье на основе архивных материалов рассматривается процесс становления и развития исторического факультета, чему в большей степени способствовало создание вначале филиала, а затем и самостоятельного вуза. За время существования историко-литературного, исторического, историко- филологического, исторического в составе гуманитарного факультета и, наконец, факультета истории и политологии были выпущены специалисты по следующим квалификациям: учитель истории, учитель истории и обществоведения, учитель истории и советского права, учитель истории и иностранного языка, историк и учитель истории, историк- бакалавр истории и педагогики.
Keywords: История