The Use of Authentic Materials in English Language Teaching - Gharakhanyan, Lia
Վավերական նյութերի օգտագործման գաղափարը օտար լեզուների ուսուցման համատեքստում պայմանավորված է իր ֆունկցիոնալ լինելով: Ռացիոնալ եւ խելամիտ օգտագործման պարագայում այսպիսի նյութերը կարող են ակտիվացնել ուսանողների հաղորդակցային գործունեությունը, բարձրացնել ուսուցման փորձը, եւ ստեղծել ներքին մոտիվացիա ուսանողների մոտ: Հոդվածում քննարկվում է վավերական նյութերի դերը հաղորդակցային կոմպետենցիայի ձևավորման գործընթացում և վավերական նյութերի օգտագործման հնարավոր առավելություններն ու թերությունները, որոնք նպաստում են ուսանողների հաղորդակցային կոմպետենցիայի ձևավորման եւ ճանաչողական գործունեության զարգացմանը: Понятие аутентичных материалов в контексте сегодняшних целей обучения иностранному языку связано с его функциональностью. При рациональном и продуманном использовании аутентичные материалы могут активизировать коммуникативную деятельность учащихся, разнообразить процесс обучения, создать внутреннюю мотивацию учащихся к изучению иностранного языка. В статье рассматривается роль аутентичных материалов в процессе формирования коммуникативной компетенции, а также возможные преимущества и недостатки использования аутентичных материалов, способствующих формированию коммуникативной компетенции и познавательной активности студентов. The notion of authentic materials within the context of contemporary objectives of foreign language teaching is indispensable due to its functionality. Given the rational use the authentic materials can activate the learners‘ communicative activity, variegate the learning process, and help learners enhance the proper motivation for the language learning. The article aims at reviewing the role of authentic materials as part of communicative competence formation, as well as discusses the possible benefits and disadvantages of applying authentic materials in learning contexts.
Keywords: English teaching methods