Variationist Sociolinguistics: Language and Social Class - Hairiyan, Narine
В статье обсуждаются вопросы отличий речи в зависимости от социального класса. В результате обзора некоторых языковых экспериментов, проведенных ведущими социолингвистами, выявлены ключевые факторы, влияющие на речь и воздействующие как на фонологическом, так и на семантическом уровне. Это – социальный статус, пол, возраст. Հոդվածում քննարկում են լեզվի եւ սոցիալական դասի տարբերությունները: Առաջատար հանրալեզվաբանների կողմից իրականացված որոշ լեզվական փորձերի հիման վրա, բացահայտված են հիմնական գործոնները, որոնք ազդում են խոսքի վրա եւ ազդեցություն են կրում եւ հնչյունաբանական եւ իմաստային մակարդակի վրա` սոցիալական կարգավիճակը, սեռը, տարիքը: The article examines the issues of language and social class differences. Some experimental data of scholars in the field of Sociolinguistics are studied and brought to the key idea of direct influence of social status, gender, age on the way people speak on both phonological and semantic levels.
Keywords: Linguistics