Некоторые особенности возникновения английских и армянских имен - Григорян, Гаянэ
Ներկայումս կա լայն հետաքրքրություն համեմատական վերլուծության լեզվական հատկանիշների վերաբերյալ տարբեր լեզուներում, ինչպես նաեւ ուսումնասիրել տարբեր էթնիկ խմբերի անունները, բացահայտել նմանությունները և տարբերությունները : Հոդվածում ուսումնասիրվում է անգլերեն եւ հայերեն անունների պատմական զարգացումը, որը հիմնված է վառ և իրադաձություններով լի հայերեն և անգլերեն պատմությունների վրա և թույլ է տալիս ավելի ամբողջական ներկայացնել վերջին դարերի պատմական իրադարձությունները: Currently, there is interest in the comparative analysis of the linguistic features of different languages, as well as in the study of the names of the various ethnic groups, which have both differences and similarities. In this article, we examine the historical development of the English and Armenian names, based on the brightest and eventful Armenian and English history, traditions and customs, which give a complete picture of the historical events of the last centuries. В настоящее время наблюдается интерес к сравнительному анализу языковых особенностей в разных языках, а также в изучении имен различных этнических групп, которые имеют различия и сходства. В этой статье мы рассматриваем историческое развитие английских и армянских имен, на основе ярких и богатых событиями историй Армении и Англии, ушедших традиций и обычаев, которые дают полное представление об исторических событиях последних столетий.
Keywords: Филология