Армянский вопрос и видные английские государственные деятели - Амирян, Наринэ
Սույն հոդվածում ի ցույց է հանվում հայ ժողովրդի հանդեպ կատարած հանցագործությունների վերաբերյալ թուրքական իշխանությունների վարած ժխտողական քաղաքականության ձախողումն ու անհեռանկարայնությունը՝ նշանավոր բրիտանական պետական գործիչների՝ Դ.Լ. Ջորջի, ՈՒ.Չերչիլի, Ջ. Բրայսի ու բարոնուհի Ք. Քոքսի աշխատություններում: Ամփոփելով վերոհիշյալը, պետք է փաստել, որ Մեծ Եղեռնը Օսմանյան Կայսրությունում, ինչպես նաև Մարաղայում, Բաքվում և Սումգայիթում հանցագործություն է ուղղված մարդկության դեմ, որը չունի վաղեմության ժամկետ, իսկ նրա կազմակերպիչներն ու իրականացնողները պետք է պատժվեն օրենքի ողջ խստությամբ: The aim of the article is an attempt to show the insolvency and the futility of the Turkish policy of denying the crimes against the Armenian people from the mouths of the outstanding British statesmen D. L. George, W. Churchill, J. Bryce, Baroness Cox. Summing up the above - mentioned, one should state that the Armenian genocide in the Ottoman Empire, as well as in Maragha, Baku and Sumgait is the crime against the humanity without time limitation and its organizers and performers must be severely punished. В данной статье делается попытка показать несостоятельность и бесперспективность турецкой политики отрицания преступлений против армянского народа устами представителей выдающихся британских государственных деятелей Д.Л. Джорджа, У. Черчилля, Дж. Брайса, баронессы Кокс. Резюмируя вышеизложенное, следует констатировать, что геноцид армян в Османской империи, а также в Мараге, Баку, Сумгаите, является преступлением против человечности и цивилизации, не имеющим срока давности, а ее организаторы и исполнители должны понести наказание по всей строгости закона.
Keywords: Лингвистика