Mood, Emotion And Attitude As Means Of Communication - Aivazova, Flora
В рамках данной статьи рассматриваются некоторые особенности выражения настроения, эмоций и отношения. Настроение – это длительное эмоциональное состояние. Эмоция – это умственное и психологическое состояние, ассоциированное с различными чувствами, мыслями, поведением, настроением, темпераментом человека. Отношение к той или иной вещи рассматривается как мнение, рассуждение. При общении настроение в английском языке передается через различные грамматические наклонения. Для выражения эмоций используются восклицательный знак, ударение, вводные слова, междометия. Отношения выражаются при помощи дополнительных слов, словосочетаний и даже предложений, используемых для убеждения кого-либо согласиться с ним. Приведенные наблюдения позволяют заключить, что настроение, эмоции и отношение показывают отношение говорящего к услышанному и делают общение более оживл енным и эмоциональным. Տվյալ հոդվածի շրջանակներում դիտվում են տրամադրության էմոցիայի և վերաբերմունքի արտահայտման որոշակի առանձնահատկություններ: Տրամադրությունը երկարատև էմոցոնիալ վիճակ է: Էմոցիան մտավոր և հոգեբանական վիճակ է, կապված մարդու զգացումների , մտքերի , վարքագծի տրամադրության խառնվածքի հետ: Այս կամ այն առարկայի հանդեպ հարաբերությունը դիտվում է որպես կարծիք և տեսակետ: Շփման ընթացքում տրամադրությունը անգլերեն լեզվում արտահայտվում է տարբեր քերականական եղանակների միջոցով: Էմոցիաներն արտահայտելու համար օգտագործվում են բացականչական նշան, շեշտ, միջանկյալ բառեր և ձայնարկություններ: Վերաբերմունքը արտահայտվում է լրացուցիչ բառերի, բառակապակցությունների և անգամ նախադասությունների օգնությամբ՝ նպատակ ունենալով որևէ մեկին համոզելու համակարծիք լինել իր հետ: Բերված դիտարկումները թույլ են տալիս եզրակացնել, որ տրամադրությունը , էմոցիան և հարաբե- րությունները ցույց են տալիս խոսողի վերաբերմունքը խոսակցի հանդեպ և հարաբերություները դարձնում են ավելի աշխույժ և էմոցիոնալ: Language is used to communicate feelings and emotions. Mood is considered as a long lasting emotional state. Emotions are often associated with mood, temperament, personality, and disposition. An attitude is a hypothetical construct that represents an individual‘s degree of like or dislike for an item. Mood is used to distinguish between the main types of sentences. The functional approach to emotions holds that emotions have evolved for a particular function, such as to keep the subject safe. An attitude is a hypothetical construct that represents an individual‘s degree of like or dislike for an item. Attitudes are judgments. So mood, emotion and attitude play an important part in communication, as they show speaker‘s attitude towards what was heard and make the communication more emotive and lively.
Keywords: English Grammar