ՀՀ և ԼՂՀ տնտեսությունների զարգացման ներդաշնակեցման հիմնախնդիրները - Ասրյան, Շուշանիկ
When the world political complicated situation and unstable global economic developments pose new challenges for the two Armenian economies, the successes and shortcomings of the latter in regional and global processes, as well as the formation of appropriate state economic policy alternatives give a particular sharp emphasis to the issues of harmonization of both economic developments. The article presents harmonization issues of the development of the two Armenian economies and the respective ways are indicated as well. В то время, когда сложное политико – географическое положение, неустойчивое развитие мировой экономики бросают новые вызовы двум армянским экономикам, все приобретенное и упущенное последними в развитии региональных и мировых процессов, а также формирование соответствующей государственной экономической политики, с особой остротой подчеркивают проблему гармоничного развития экономики двух республик. В статье представлены вопросы и соответствующие пути экономического развития двух армянских государств․ Երբ աշխարհաքաղաքակական բարդ իրավիճակը, համաշխարհային տնտեսության անկայուն զարգացումները նոր մարտահրավերներ են առաջադրում հայկական երկու տնտեսություններին, տարածաշրջանային և համաշխարհային գործընթացներում վերջիններիս հաջողություններն ու բացթողումները, ինչպես նաև համապատասխան պետական տնտեսական քաղաքականության այլընտրանքների ձևավորումը առանձնակի սրությամբ են շեշտադրում երկու հանրապետությունների տնտեսությունների զարգացման ներդաշնակեցման խնդիրները: Հոդվածում ներկայացվել են երկու հայկական պետությունների տնտեսությունների զարգացման ներդաշնակեցման խնդիրները և նախանշվել համապատասխան ուղիները:
Keywords: Տնտեսագիտություն