Կառուցվացքային համամասնությունների արդի հիմնահարցերը ԼՂՀ տնտեսությունում - Ասրյան, Շուշանիկ
The article is focused on the structural relationship in different spheres of economy, which are involved in the process of its modern development. To reform structural relations in the NKR economy, the following existing structures: GDP, the real sector of economy, financial, industrial and other sectors, which are submitted to deformations is actual to consider. The article introduces these problems in the NKR economy and observes the possible ways to solve them. Статья посвящена структурным соотношениям в разных сферах экономики, которые играют важную роль в процессе ее современного развития. Для реформирования структурных соотношений в экономике НКР актуальными являются следующие существующие структуры: ВВП, реальный сектор экономики, экономический, промышленный, финансовый и другие сектора, которые подвержены серьезным деформациям. В статье рассмотрены проблемы данных структурных соотношений в экономике НКР и отмечены возможные пути их разрешения. Ժամանակակից տնտեսությունների զարգացման գործընթացում էական դեր ու նշանակություն են ձեռք բերում տնտեսության տարբեր բնագավառներում ձևավորվող համամասնությունները : Դրանք արդիական հնչեղություն են ստանում նաև ԼՂՀ տնտեսության կառուցվածքային համամասնությունների բարեփոխման առումով , քանզի տնտեսության իրական հատվածի, ՀՆԱ-ի, արդյունաբերության, ֆինանսական բնագավառի և այլ բնագավառներում առկա կառուցվածքները բնորոշվում են լուրջ ձևախեղումներով: Հոդվածում ներկայացվել են կառուցվածքային համամասնությունների արդի հիմնախնդիրները ԼՂՀ տնտեսությունում, և նախանշվել են վերջիններիս բարելավման հնարավոր ուղիները:
Keywords: Տնտեսագիտություն