Դպրոցականների բարոյական դաստիարակության մի քանի հարցեր - Գալստյան, Սուսաննա
Семья основа и зеркало общества. Родитель и воспитатель должен видеть в мальчике будущего мужчину, а в девочке - мать. Вот почему семья и школа имеют общую цель и совместные задачи в формировании моральных основ личности. Осуществление этих задач возможно лишь в совместной творческой работе. Family is the basis and mirror of the society. Parent s and the tutors have to see a future man in a boy, and a mother in a girl. That is why family and school have a common goal and joint tasks in formation the moral bases of the personality. Ընտանիքը հասարակության հիմքն է, առանցքը, հայելին: Ծնողը, դաստիարակը պետք է տղայի մեջ տեսնի ապագա ընտանիքի հորը, աղջկա մեջ՝ մորը: Ահա թե ինչու ընտանիքը և դպրոցը ունեն ընդհանուր նպատակներ, միասնական խնդիրներ անձի ձևավորման, μարոյական հասունության դաստիարակության գործում: Այդ խնդիրների իրագործումը հնարավոր է միայն ուսուցչի և ծնողի ստեղծագործական կապերի, նրանց համագործակցության, փոխըմբռնման և փոխօգնության պայմաններում:
Keywords: Մանկավարժություն