Լիդերության հիմնախնդիրը քաղաքական հոգեբանության մեջ - Մկրտչյան, Իննա
Политический лидер, выражая и выполняя некие интересы социальных групп, влияя на людей, является главным нормативом социального общества. Лидер может вынуждать массы строить или разрушать, привести страну к перестройке или застою. Наиболее важную роль лидер имеет в переходном периоде. В таком случае, резко возрастает степень личной ответственности лидера перед обществом․ The political leader who expresses and realizes certain interests of social groups and influences on people, is the main standard of social society. The leader may force the masses to build or to destroy, to lead the country to the reconstruction or stagnation. The leader plays the most important role in a transition period. In this case the level of the leader‘s personal responsibility to the society sharply increases. Քաղաքական լիդերը արտահայտելով և իրագործելով որոշակի սոցիալական խմբի հետաքրքրություններ, ներգործելով մարդկանց վրա, սոցիալական հանրության կարևորագույն կարգավորիչն է հանդիսանում: Լիդերը կարող է ստիպել զանգվածներին կառուցել կամ քանդել, երկիրը կարող է տանել վերափոխման կամ լճացման: Առավել մեծ է լիդերի դերը անցումային շրջանում: Այստեղ կտրուկ աճում է քաղաքական լիդերի անձնական պատասխանատվության աստիճանը հասարակության առջև:
Keywords: Հոգեբանություն