Дети без семьи - Саркисян, Евгения
Հոդվածում բացահայտվում է մանկատանը դաստիարակվող երեխաների հոգեբանական առանձնահատկությունները` ինչով են այդ երեխաները տարբերվում իրենց հասակակիցներից, ովքեր մեծանում են ընտանիքում, ինչպես են տեսնում շրջապատող աշխարհը, գնահատում իրենց, ինչպես են կողմնորոշվում դժվար իրավիճակներում: Այդ երեխաներից շատերի մոտ դիտվում է վարքի շեղումներ: Հոդվածում մտցրած է նաև մայրական դեպրիվացիայի և կապվածության հարցեր, որոնք մեծ ազդեցություն ունեն երեխայի զարգացման վրա: The article illustrates the psychological features of the children brought up in orphanages: how they differ from their age-mates who are brought up in family, how do they they estimate themselves, their behavior in complicated situations. These children often exhibit some behavior deviations. The article also underlines the maternal deprivation and mother-child attachment which strongly affect the children‘s development. В статье раскрываются психологические особенности детей, которые воспитываются в детских домах: чем отличаются эти дети от их ровесников, которые воспитываются в семье, как они оценивают себя, как ориентируются в трудных ситуациях. У большинства таких детей наблюдаются отклонения в поведении. В статье подчеркивается вопросы материнской депривации и привязанности, которые очень сильно влияют на развитие детей.
Keywords: Психология