Կյանքի իմաստի պահանջմունքը և նրա բավարարումը - Յարամիշյան, Վիտյա
В статье обсуждаются некоторые вопросы, связанные с психологической проблемой формирования, удовлетворения или неудовлетворения потребности смысла жизни. Предпринята попытка проанализировать эту неоднозначную проблему с точки зрения некоторых психологических теорий, в частности, экзистенциальной концепции. Неудовлетворенность потребности смысла жизни вызывает глубокий кризис, для преодоления которого потребуются значительные усилия. In the article some questions connected with a psychological problem of formation, satisfaction or dissatisfaction of requirement of meaning of life are discussed. An attempt to analyze this intricate problem from the point of view of some psychological theories, in particular, of the existential concept is made. The dissatisfaction of requirement of meaning of life causes deep crisis which overcoming will require considerable efforts. Հոդվածում քննարկված են կյանքի իմաստի պահանջմունքի` որպես հոգեբանական հիմնախնդրի, ձևավորման և բավարարման մի քանի հարցեր: Փորձ է արված այս ոչ միանշանակ հասկացությունը վերլուծել հոգեբանական մի քանի տեսությունների, մասնավորապես` էքզիստենցիալիստական հայեցակարգից: Կյանքի իմաստի պահանջմունքի չբավարարումը հանգեցնում է խորը ճգնաժամի, որի հաղթահարման համար պահանջվում են նշանակալի ջանքեր, իսկ բավարարման դեպքում բարձրանում է ինքնագնահատականը, անձն իրեն կարևոր և բավարարված է զգում:
Keywords: Հոգեբանություն