Սփյուռքահայ բարերարների ներդրումը ԼՂՀ-ում կրթական ծրագրերի իրականացման գործում - Վարդանյան, Արարատ
Нагорно- Карабахская Республика, будучи непризнанным государством, лишена возможности получать кредиты на развитие экономической, социальной, культурной, здравоохранительной и других сфер от международных финансовых организаций. Следовательно, поддержка Армянской диаспоры, благотворительных, культурных организаций и церкви является неоценимой. Велика роль индивидуальных спонсоров, которые осуществляют в Арцахе ряд благотворительных программ. Благодаря их финансовой поддержке претворились в жизнь многие благотворительные, а также образовательные программы. The Nagorno-Karabakh Republic, being the non-recognized state is deprived of the opportunity to get credits from international financial organizations for the development of social-economic, cultural, health-keeping and other fields. Consequently, the support of the Diaspora, benevolent cultural organizations and the churches is invaluable, as well as the role of the individual sponsors, that realize series of benevolent programs. Due to their financial support most benevolent educational projects became possible. Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետությունը լինելով չճանաչված պետություն, իր սոցիալ-տնտեսական, մշակութային, առողջապահական և այլ ոլորտների զարգացման համար զրկված է միջազգային ֆինանսական կազմակերպություններից վարկեր ստանալու հնարավորությունից: Այդ առումով անգնահատելի է սփյուռքահայ բարեգործական, մշակութային, եկեղեցական կազմակերպությունների և հիմնադրամների օգնությունը: Արցախին օգնելու գործում մեծ ավանդ ունեն սփյուռքահայ բարերարները, որոնք իրականացնում են բազմաբնույթ ծրագրեր, այդ թվում կրթության բնագավառում:
Keywords: Պատմություն