Семантико-грамматическая структура пассивных конструкций - Лалаян, Сусанна
Հոդվածում ուսումնասիրվում են ռուսերենի կրավորական կառուցվածքի նախադասությունները: Բաղադրիչային վերլուծությունը, որը հաշվի է առնում նախադասության բաղադրիչների իմաստային, շարահյուսական և ձևաբանական բնութագրերի փոխներգործությունը, թույլ է տալիս սահմանել կրավորական նախադասությունները և տարանջատել նրանց համանուն կառուցվածքներից: The paper is devoted to the analysis of the passive constructions in Russian. Componential analysis includes the consideration of the semantic, morphological and syntactic features of each component of the sentence. The method determines the passive constructions and distinguishes them from homomorphic structures due to agentive functions of the Instrumental component. В статье исследуются пассивные конструкции в русском языке. Компонентный анализ, учитывающий семантическую категориальность, морфологическую форму и синтаксическую функцию компонентов предложения в их взаимодействии, позволяет определить границы пассивных конструкций, сопоставляя их с близкими и отличными от них структура
Keywords: Русский язык