Языковая норма и речевая практика - Бегларян, Лилия
Հոդվածը նվիրված է լեզվի կարևոր խնդիրներից մեկին` լեզվի կանոնին և խոսքի պրակտիկային: Հոդվածում նախատեսվում է կանոնի նշանակությունը հաստատող փորձ, նրա կապը գրական լեզվի հետ, բերվում են նաև կանոնի խախտման օրինակներ: Անց է կացվում զուգահեռ հին մոսկովյան և նոր լեզվի կանոնի միջև, որը հիմնված է Պեշկովսկու տեսության հիման վրա: Հոդվածը վերանայում է նաև մի քանի դեպք լեզվական կանոնների ժխտման վերաբերյալ: The given article is devoted to one of the important problems of the language—language norm and speech practice. The aim of the article is to determine the definition of the norm, its relationship with the literary language, as well as the cases of violation of the norm. A parallel is drawn between the Old Moscow language and new language norm, based on the theory of Peshkovsky. Статья посвящена одной из важных проблем языка – языковой норме и речевой практике. В статье предпринимается попытка определить значение нормы, связь ее с литературным языком, а также приводятся примеры нарушения нормы. Проводится параллель между старомосковской и новой языковой нормой, основанной на теории А.М. Пешковского. Статья рассматривает также некоторые случаи отклонения от языковой нормы.
Keywords: Языкознание