Стиль барокко в русской литературе конца XVII – начала XVIII веков - Амирджанян, Аида
Սույն հոդվածում դիտարկվում է բարոկկո ոճի ծագումն ու զարգացումը ռուս գրականության մեջ: Բարոկկո դարաշրջանը համարվում է ամենավառ ու վեհ էջերից մեկը մշակույթի պատմության մեջ: Ի շնորհիվ բարոկկո ոճին ռուս մշակույթը միացել է համաեվրոպական մշկույթին: Բարոկկո արվեստի շնորհիվ ռուս գրականության մեջ ժանրային համակարգի փոփոխություններ տեղի ունեցան, որոնք թույլ տվեցին միջնադարյան գրականությունից անցնել նոր տեսակի գրականության: Բարոկկոն ռուսական հիմքերի վրա ձեռք բերեց արևմտաեվրոպականից տարբերվող յուահատուկ ազգային գծեր: This article examines the emergence and development of the Baroque style in Russian literature. Baroque - is one of the most brilliant and magnificent pages of the history of art. The Baroque style has allowed Russian culture to join the Europe-wide culture. Through the art of the Baroque there have been changes in the genre system of Russian literature, which allowed moving from medieval literature to the literature of a new type. On the basis of Russian baroque acquired distinctive national features that distinguish it from Western Europe. В данной статье рассматривается появление и развитие в русской литературе стиля барокко. Эпоха барокко – это одна из самых ярких и величественных страниц истории искусства. Стиль барокко позволил русской культуре приобщиться к культуре общеевропейской. Благодаря искусству барокко в русской литературе произошли изменения в жанровой системе, которые позволили перейти от средневековой литературы к литературе нового типа. На русской почве барокко приобрело своеобразные национальные черты, отличающие его от западноевропейского.
Keywords: Литературоведение