Несколько слов о повести Г. Матевосяна «Мы и наши горы» - Авакян, Нонна
In the article without ideological stratifications the question of carelessness of the management which resulted the Armenian villages in decadence is raised. Here the author emphasizes as a low standard of living of the population in the village and vice versa development and formation of the cities which promote the resettlement of people from villages to the cities. Հ.Մաթևոսյանի "Մենք ենք, մեր սարերը" ստեղծագործության մեջ, առանց գաղափարախոսական ղեկավարումների արծարծվում է ղեկավարության անտարբերության հարցը, որը բերում է հայկական գյուղերի քայքայման ու անկմանը: Այստեղ հեղինակը ընդգծում է գյուղացիական կյանքի ցածր ապրելակերպը և հակառակը քաղաքի զարգացումն ու բարգավաճումը, որը նպաստում է բնակչության գյուղից քաղաք տեղափոխմանը: В статье без идеологических наслоений затрагивается вопрос о нерадивости руководства, которая привела армянские деревни и села к упадничеству. Здесь автор подчеркивает низкий уровень жизни населения на селе и, наоборот, развитие и становление городов, что способствует переселению людей из деревень в города.
Keywords: Литературоведение