Особенности отображения динамики объектов и явлений на исторических картах - Павел Иваньков (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Պատմական իրականության դինամիկան արտահայտվում է տարբեր ձևվերով ։ Դրանցից առավել պարզունակը օբյեկտների տարածական տեղաշարժն է, իսկ ավելի բարդ ձևը՝ դրանց զարգացումը ։ Ժամանակակից քարտեզագրությունը իր տրամադրության տակ ունի քարտեզագրվող երևույթների զարգացումը արտահայտող մի քանի միջոցներ։ Այստեղ քննարկվում են միայն պատմական քարտեզներում այդ միջոցները կիրառելու որոշ սպեցիֆիկ առանձնահատկություններ։
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Mathematical geography; Cartography; D History