Սասունցի Դավթի կերպարը Արտաշես Հովսեփյանի արվեստում - Նադարյան, Նարե (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հավատարիմ մնալով հոդվածի խորագրին՝ ներկայացրել ենք քանդակագործ, ՀՀ ժողովրդական նկարիչ Արտաշես Հովսեփյանի (1931-2017) այն աշխատանքները, որոնք նվիրված են ազգային էպոսին և հատկապես Սասունցի Դավթի կերպարին: Հարթաքանդակները (տուֆ, 1981) գտնվում են Երևանի մետրոպոլիտենի «Սասունցի Դավիթ» կայարանի ստորգետնյա ճեմասրահում և Գաֆեսճյան արվեստի կենտրոնում: Придерживаясь названия статьи, мы представили работы скульптора, Народного художника РА Арташеса Овсепяна (1931-2017), посвященные армянскому национальному эпосу «Давид Сасунский» и, в частности, центральной фигуре Давида Сасунского. Барельефы с изображением героя находятся в подземном фойе станции "Давид Сасунский" Ереванского метрополитена (туф, 1981 г.) и в Центре искусств Гафесчяна. In line with the title of the article, we present the works of the sculptor, People’s Artist of the Republic of Armenia Artashes Hovsepyan (1931-2017), representing the heroic character Sasuntsi Davit from the eponymous folk epic. The bas-reliefs with the figure of the hero are in the lobby of the "Sasuntsi David" station of the Yerevan Metro (tufa, 1981) and in the Cafesjian Center for the Arts.
Keywords: Կերպարվեստագիտություն