Ռեալիզմը Ռուբեն Արուտչյանի ստեղծագործություններում - Վարդանյան, Հռիփսիմե (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածը ներկայացնում է հայ նկարիչ և ճարտարապետ Ռուբեն Արուտչյանի (1947-2022) ստեղծագործական ուղին, մասնավորապես նկարչության բնագավառում։ Նա սերում է Արուտչյանների հայտնի տոհմից և, զարմանալի չէ, որ շարունակել է հորեղբոր՝ Միքայել Արուտչյանի և հոր՝ Սերգեյ Արուտչյանի ուղին։ Ռուբեն Արուտչյանն ապրել ու ստեղծագործել է Հայաստանում և նկարել, ինչպես ինքն է նշում, «հայերեն»։ В статье представлен творческий путь армянского художника и архи-тектора Рубена Арутчьяна (1947-2022). Рассматривается, в частности, его живопись. Он происходил из династии известных художников Арутчьянов и, что неудивительно, пошел по стопам дяди Микаела Арутчьяна и отца Сергея Аручьяна. Рубен Арутчьян жил и творил в Армении и писал, как он сам отмечал, «по-армянски». The article presents the creative path of the Armenian artist and architect Ruben Arutchyan (1947-2022), in particular, in the field of painting. He comes from the family of famous artists Arutchyans and, not surprisingly, followed the footsteps of his uncle Mikael Arutchyan and father Sergey Arutchyan. Ruben Arutchyan lived and created in Armenia and painted, as he himself put it, "in Armenian".
Keywords: Կերպարվեստագիտություն