Проблема философской аргументации в неопозитивизме - Павел Агаян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Նեոպոզիտիվիստները ժխտում էին փիլիսոփայական գիտելիքի գիտականությունը՝ հիմնվելով երկու փաստարկի վրա։ Առաջինը, որ փիլիսոփայության մեջ բացակայում է առաջընթացը և հետևաբար փիլիսոփայական փաստարկումը չի կարող հանգեցնել նոր գիտելիքի, և երկրորդը, որ փիլիսոփայական դատողությունները ուղղակի անիմաստ են։ Այսպիսի մոտեցումը բերում է փիլիսոփայության և բնագիտական հակադրմանը։
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; Science; B Philosophy