Համայնքային ծառայության առանձնահատկությունները - Մովսիսյան, Անուշ (ՀՀ ԳԱԱ)
Հայաստանի Հանրապետությունում հանրային ծառայության առանձին և ինքնուրույն տեսակ համարվող համայնքային ծառայության բովանդակային առանձնահատկությունների ուսումնասիրության և վերլուծության շնորհիվ կարող ենք արձանագրել, որ համայնքային ծառայությանը բնորոշ առանձնահատկությունները հիմնականում ի հայտ են գալիս համայնքային ծառայության պաշտոնների դասակարգման նորմերում, համայնքային ծառայության պաշտոնները ոչ միայն ՀՀ քաղաքացիների, այլև փախստականի կարգավիճակ ունեցողների կողմից զբաղեցնելու նորմերում, համայնքային ծառայության թափուր պաշտոնը նաև արտամրցութային կարգով զբաղեցնելու իրավակարգավորումներում, ժամանակավոր թափուր պաշտոնը մինչև վեց ամիս ժամկետով փոխարինելու իրավական նորմերում, ինչպես նաև համայնքային ծառայության թափուր պաշտոնը զբաղեցնելու մրցույթի միջոցով հաղթող ճանաչելու նորմերում։ На основе изучения и анализа содержательных особенностей муниципальной службы, являющейся отдельным и самостоятельным видом общественной службы в Республике Армения, можно констатировать, что характерные для муниципальнной службы особенности в основном находят отражение: в нормах классификации должностей муниципальнной службы, в нормах назначения на должность в муниципальнных службах не только граждан РА, но и беженцев, в правовом регулировании замещения вакантной должности муниципальнной службы, в правовых нормах замещения временной вакантной должности сроком до шести месяцев, а также в нормах признания победителем конкурса на замещение вакантной должности муниципальной службы. As a result of studying and analyzing the substantive features of community service, which is considered a separate and independent type of public service in the Republic of Armenia, we can state that the features characteristic of community service are mainly manifested in the norms of classification of community service positions, in the norms of filling community service positions not only by citizens of the Republic of Armenia, but also by those with refugee status, in legal regulation filling a vacant community service position, in the legal norms for the replacement of a temporary vacant position for a period of up to six months, as well as in the norms for the recognition of the winner of the competition for the replacement of a vacant position of the municipal service.
Keywords: Իրավունք