Անկախության շրջանի արցախյան արձակի բարբառային բառաշերտը - Մարտիրոսյան, Համլետ
В статье рассматривается ряд особенностей языкового мышления арцахской прозы периода независмости на основе конкретных примеров из прозы М. Ованесяна, А. Кагрияна. The article deals with some features of linguistic thought in Artsakh prose of the period of independence based on exemples from M. Hovhannisyan‘s, A. Ghahriyan‘s prose. Հոդվածում արծածվում է անկախության շրջանի արցախյան արձակի լեզվամտածողության յուրահատկությունը, արձակագիրներ Մ. Հովհաննիսյանի, Ա. Ղահրիյանի ստեղծագործություններից մեջ բերված օրինակներով մատնացույց արվում արցախյան μարμառի կիրառության առանձնահատկությունները անկախության շրջանի արցախյան արձակում։
Keywords: Լեզվաբանություն