Սահյանը մշակույթի գործիչների մասին - Բաղդասարյան, Սիրուն
В статье отражены те заключения и выводы известного поэта литературы современного периода А. Саияна, где он отзывается о Туманяне, Исаакяне, Чаренце, Бакунце, Ширазе, Севаке и о произведениях других деятелей искусства, характеризует их гуманистические образы, посвятив им оды. Тем самым, Саиян, с одной стороны, показал свою неподкупную и общительную сущность, с другой стороны, произвел обзор творчества своих коллег - товарищей по перу, что стало одной из занимательных страниц его поэзии. The article reflects those conclusions of the famous poet of the Modern literature period A.Saiyan, where he has written about Tumanyan, Isaakyan, Charents, Bakunts, Shiraz, Sevak and others, characterizing their humanistic images by devoting them odes. Thus, on the one hand, Saiyan showed his integrity and sociable nature, on the other hand, made the review of creativity of the colleagues - companions on a feather that became one of entertaining pages of his poetry. Հոդվածում բացահայտվել է նորագույն շրջանի անվանի բանաստեղծ Համո Սահյանի այն անդրադարձումները, ուր բանաստեղծն արտահայտվել է Թումանյանի, Իսահակյանի, Չարենցի, Բակունցի, Շիրազի, Սևակի և մշակույթի այլ գործիչների երկերի մասին, բնութագրել է նրանց մարդկային կերպարները, նրանց նվիրել ձոներգեր: Դրանով Սահյանը մեկ այլ կողմից ցույց է տվել իր անկաշառ և մարդամոտ բնավորությունը, ինչպես նաև տվելիր գործընկերների ստեղծագործության բնութագրման ուրվագծեր, որը և դարձել է նրա քնարերգության հետաքրքիր էջերից մեկը:
Keywords: Գրականագիտություն