Приближенное вычисление определенного интеграла методом имитационного моделирования - Сандрян, Сережа
Մաթեմատիկայի կիրառություններում օգտագործողները հաճախ բախվում են անորոշ ինտեգրալների հաշվարկման, այսինքն՝ տված ֆունկցիայի նախնականը գտնելու խնդրի հետ։ Ինտեգրման գործողությունը ըստ էությամբ շատ ավելի բարդ է, քան դիֆերենցման գործողությունը: Միշտ չէ, որ ինտեգրման ընտրված ճանապարհը ճիշտ է և այն բերում է խնդրի լուծմանը։ Գործնականում անորոշ ինտեգրալների հաշվարկման ժամանակ օգտագործվում են տարբեր տեղեկատու գրքեր, մասնավորապես անորոշ ինտեգրալների աղյուսակներ։ Ինտեգրման վերլուծական մեթոդները շատ դեպքերում հնարավորություն են տալիս գտնել ենթաինտեգրալային ֆունկցիայի նախնականը։ В приложениях математики пользователи часто сталкиваются с вычислением неопределенных интегралов, то есть с задачей нахождения первообразной. Операция интегрирования функций значительно сложнее операции дифференцирования функций. Не всегда выбранный путь интегрирования является правильным, не сложным. На практике при вычислении неопределенных интегралов используют различные справочники в частности таблицы неопределенных интегралов. Аналитические методы интегрирования позволяют во многих случаях найти первообразную функцию для подынтегральной функции․ In applications of mathematics, users are often faced with the calculation of indefinite integrals, that is, with the problem of finding the antiderivative. The operation of integrating functions is much more complicated than the operation of differentiating functions. Not always the chosen way of integration is correct, not difficult. In practice, when calculating indefinite integrals, various reference books are used, in particular tables of indefinite integrals. Analytic methods of integration make it possible in many cases to find the antiderivative function for the integrand.
Keywords: Информатика