Թեյագործական նշանակության որոշ թփատեսակների ուսումնասիրությունն Արցախում - Մարգարյան, Գայանե; Միրզոյան, Մանուշ
Վերջին 5 տարիներին Արցախում թեյագործական նշանակության բուսատեսակների նկատմամբ հատուկ հետաքրքրությունն առաջացրել է գիտական վերլուծությունների անհրաժեշտություն: Երթուղային, համեմատական, մակրոսկոպիկ /արտաքին զննում/ մեթոդների և որոշիչների զուգակցմամբ կատարված մեկամյա հետազոտությունների արդյունքում իդենտիֆիկացվել են թեյագործական նշանակության շուրջ 11 թփատեսակներ: Պարզաբանվել է հայտնաբերված տեսակների օգտակար հատկությունները, ցուցումները և ուղենշվել նաև հակացուցումները: В последние 5 лет особый интерес к чайным заводам в Арцахе вызвал необходимость научного анализа. В результате годичных исследований, проведенных с применением маршрутных, сравнительных, макроскопических/внешних осмотров/ методов и определителей, было выделено около 11 видов чайных кустов. Уточнены полезные свойства, показания и противопоказания выделенных видов. In the last 5 years, the special interest in tea-making plants in Artsakh has caused the need for scientific analysis. As a result of a one-year research conducted with a combination of route, comparative, macroscopic /external inspection/ methods and determinants, around 11 types of tea-making shrubs were identified. The useful properties, indications and contraindications of the identified species were clarified.
Keywords: Բուսաբանություն