GeoGebra ծրագրի կիրառումը երկրաչափական կառուցման խնդիրներ լուծելիս - Վարդանյան, Վալյա; Հարությունյան, Կարինե
Կրթության ժամանակակից շրջանը որոշում է հանրակրթական ուսումնական հաստատություններում մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդների թարմացման և կատարելագործման անհրաժեշտությունը: Աշխատանքի բովանդակությունը ներկայացվում է GeoGebra ծրագրով կառուցման մի քանի խնդիրներ` մանրամասն նկարագրված կառուցման քայլերով, որոնք կարող են մեթոդական հիմք հանդիսանալ նմանատիպ խնդիրների լուծման համար: Հոդվածում ներկայացված GeoGebra ինտերակտիվ միջավայրում առաջադրանքների լուծման և հետազոտման արդյունքում հանգել ենք հետևյալ եզրահանգումներին . GeoGebra ծրագիրն ու նրանով պատրաստված մոդելը գրավիչ ու հետաքրքիր է դարձնում դասը, սովորական եղանակով նյութը ներկայացնելու հետ համեմատած հնարավոր է դառնում խուսափել խնդրի լուծման ընթացքի ձգձգվածությունից և խնայել ժամանակը: Современная эпоха образования определяет необходимость обновления и совершенствования методов преподавания математики в государственных образовательных учреждениях. В содержании работы представлено несколько задач построения с помощью программы GeoGebra, с подробным описанием этапов построения, которые могут быть методологической основой для решения подобных задач. В результате решения и исследования задач в интерактивной среде GeoGebra, представленных в статье, мы пришли к следующим выводам. Программа GeoGebra и сделанная с ее помощью модель делают урок привлекательным и интересным, по сравнению с изложением материала в обычной форме появляется возможность избежать задержки в процессе решения задачи и сэкономить время. The modern period of education determines the need to update and improve the methodology of teaching mathematics in state educational institutions. The content of the work presents several construction tasks using the GeoGebra program, with a detailed description of the stages of construction, which can be a methodological basis for solving such problems. As a result of solving and researching problems in the interactive GeoGebra environment presented in the article, we came to the following conclusions. The GeoGebra program and the model made with its help make the lesson attractive and interesting, in comparison with the presentation of the material in the usual form, it becomes possible to avoid delays in the process of solving the problem and save time.
Keywords: Ինֆորմատիկա