Ձեռնարկատիրության հիմունքների ուսուցման անհրաժեշտությունը ՀՀ հանրակրթական դպրոցներում - Պապիկյան, Կարինե; Պետրոսյան, Գևորգ
Հոդվածում հիմնավորվում է ձեռնարկատիրության հիմունքների ուսուցման անհրաժեշտությունը հանրակրթական դպրոցում: Այն կարևոր նախապայման է կրթության արդիականացման և ժամանակակից պահանջներին համապատասխանեցնելու համար: 2017 թվականին ԿԳՄՍ նախարարության և «Հայաստանի պատանեկան նվաճումներ» հասարակական կազմակերպության միջև կնքվեց հուշագիր, ըստ որի՝ ՀՀ հանրակրթական դպրոցների 2-7-րդ դասարաններում՝ Տեխնոլոգիա առարկայի տիրույթում, որպես ինտեգրվող բաղադրիչ ներդրվեց ձեռնարկատիրական կրթությունը: Վերապատրաստվեցին բոլոր ուսուցիչները, ստեղծվեցին ուսուցչի ձեռնարկներ բոլոր դասարանների համար: 2021 թվականին ՀՀ ԿԳՄՍ նախարարությունը հաստատեց «Հանրակրթության պետական չափորոշիչ» նորմատիվ փաստաթուղթը, որն այժմ փորձարկվում է Տավուշի մարզի բոլոր դպրոցներում: В статье обосновывается необходимость обучения основам предпринимательства в общеобразовательных школах. Это важная предпосылка модернизации образования и его адаптации к современным требованиям. В 2017 году по сообщению Министерства образования и культуры и общественной организации «Молодежные достижения Армении» был подписан меморандум, в соответствии с которым предпринимательское образование внедрялось как интегрированный компонент в области технологий в государственных школах РА во 2-7 классах. Все учителя прошли обучение, для всех классов созданы методические пособия. В 2021 году Министерство образования и культуры РА утвердило нормативный документ «Государственный стандарт народного образования», который сейчас проходит апробацию во всех школах Тавушской области. The article justifies the necessity of teaching the basics of entrepreneurship in public schools. It is an important prerequisite for modernizing education and adapting it to modern requirements. In 2017, according to the Ministry of Education and Culture, and the Youth Achievements of Armenia NGO, a memorandum was signed, according to which entrepreneurial education was introduced as an integrated component in the field of Technology in RA public schools in grades 2-7. All teachers were trained, teacher manuals were created for all classes. In 2021, the RA Ministry of Education and Culture approved the normative document "State standard of public education", which is now being tested in all schools of Tavush region.
Keywords: Մանկավարժություն