Цели проведения школьной олимпиады и общие требования к разработке олимпиадных заданий - Адамян, Инна
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում դպրոցական օլիմպիադաներին․ մասնավորապես ուսումնասիրվել են դրանց անցկացման նպատակների ու առաջադրանքների մշակման ընդհանուր պահանջները: Պարզաբանվում ու հիմնավորվում է, որ հաճախ թեստային առաջադրանքները չեն համապատասխանում դպրոցական ծրագրին, մասնավորապես՝ դասագրքերին: Հոդվածում մեր կողմից վեր են հանվում որոշ սխալներ ու թերություններ, որոնք անթույլատրելի են՝ ռուսաց լեզու առարկայից օլիմպիադայի առաջադրանքներ մշակելու և կազմելու պարագայում: В статье автор раскрывает тему школьных олимпиад, останавливаясь конкретно на целях их проведения и общих требованиях к разработке олимпиадных заданий. Автор обосновывает и выясняет, что тестовые задания олимпиад часто не соответствуют школьной программе, в частности, школьным учебникам. В статье автором выявлены и представлены некоторые ошибки и недочеты, недопустимые при разработке и подготовке олимпиадных заданий по русскому языку. In this article, the author reveals the topic of school Olympiads, focusing specifically on the goals of their conduct and the general requirements for the development of Olympiad tasks. The author substantiates and finds out that the test tasks of the Olympiads often do not correspond to the school program, in particular, school textbooks. In the article, the author identifies and presents some errors and shortcomings that are unacceptable in the development and preparation of Olympiad tasks for the Russian language.
Keywords: Методика преподавания русскоо языка