Communicative Means Of Expressing Gratitude In Modern Armenian - Mirzoyan, Mariam; Baghdasaryan, Nona
Հաղորդակցությունը բազմաբնույթ և կենսական գործընթաց է, որն իրականացվում է տարբեր ձևերով և միջոցներով։ Լայն իմաստով սա մարդկանց կամ կենդանիների միջև տեղեկատվության փոխանակումն է տարբեր նշանների և ազդանշանների միջոցով: Այս դեպքում կարևոր է դառնում համապատասխան ստորաբաժանումների տարբեր ասպեկտների էության բացահայտումը` հաշվի առնելով դրանց ձևավորման, արտահայտման և ընկալման տարբեր հանգամանքները: Հաղորդակցական գործընթացում շնորհակալական խոսքի գործածումը ենթադրում է նաև հաճախ մեղմասություններով զուգակցված, գնահատողական բանաձևերի հնչեցում: Ժողովրդախոսակցական լեզվում երախտագիտության արժեքով բարեբանական որևէ բանաձևի կիրառմանը կարող են հաջորդել կայուն կապակցություններով արտահայտված գնահատողական պատասխաններ: Հաղորդակցվողը պետք է մեծաքանակ շնորհակալական և պատասխան գնահատողական խոսքերից ընտրի նպատակահարմարը` հաշվի առնելով հաղորդակցական գործընթացի առանձնահատկությունները։ Общение – это многогранный и жизненно важный процесс, который осуществляется различными способами и средствами. В широком смысле это обмен информацией между людьми или животными посредством различных знаков и сигналов. В этом случае важным становится раскрытие сущности разных аспектов соответствующих делений с учетом разных обстоятельств их образования, выражения и восприятия. Использование слов благодарности в процессе общения также предполагает звучание оценочных формул, часто сочетающихся с мягкостью. В разговорном языке использование любой благоприятной формулы со значением благодарности может сопровождаться оценочными ответами, выраженными в устойчивых ассоциациях. Коммуникатор должен выбрать подходящее из большого количества слов благодарности и ответа с учетом особенностей коммуникативного процесса. Communication is a multifaceted and vital process, which is carried out in various ways and means. In a broad sense, it is the exchange of information between people or animals through various signs and signals. In this case, it becomes important to reveal the essence of different aspects of the respective units, considering the various circumstances of their formation, expression and perception. Appropriate use of communication means allows communicators to accurately and fully exchange the necessary information. In general, these means are divided into two groups: linguistic and cross-linguistic.We consider the vocabulary, grammar, and syntax of the English and Armenian languages through the prism of categories of politeness.
Keywords: Dialectology