ՀՀ ինովացիոն համակարգի ինստիտուցիոնալ շրջանակը - Թադևոսյան, Ռուզաննա (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Հոդվածում ուսումնասիրվել են ՀՀ ինովացիոն (նորարարական) համակարգին ուղղակիորեն առընչվող բոլոր իրավական ակտերն ու ինովացիոն գործունեությունը խթանող ընթացիկ ծրագրերը։ Ուսումնասիրության արդյունքում կատարվել է եզրակացություն, որ տվյալ օրենքում բացակայում են որոշակիությունն ու չափելիությունը, ուստի առաջարկվել է վերանայել Օրենքը, ինչպես նաև մշակել նոր, արդիական ռազմավարություն, որտեղ կներառվեն ինովացիոն համակարգի տարբեր օղակների միջև փոխգործակցություն ապահովող ծրագրեր։ Առաջարկվել է նաև ինովացիոն գործունեությունը խթանող ծրագրեր մշակել զարգացման տարբեր փուլերում գտնվող ընկերությունների և տնտեսության բոլոր ոլորտների համար։ В статье изучены все правовые акты, непосредственно связанные с инновационной системой РА и действующие программы стимулирования инновационной деятельности. В результате исследования мы пришли к выводу, что закону не хватает конкретности и измеримости, поэтому предлагаем его доработать, а также разработать новую, современную стратегию, в которую будут включены программы, обеспечивающие взаимодействие между различными звеньями инновационной системы. Также необходимо разработать программы, стимулирующие инновационную активность для компаний, находящихся на разных стадиях развития, и для всех отраслей экономики. The present paper examines all the legal acts directly related to the RA innovation system and the current programs promoting innovation activity. As a result of the study, we concluded that the Law lacks specificity and measurability, so we suggest revising it, as well as developing a new, modern strategy, in which programs ensuring interaction between different links of the innovation system will be included. It is also necessary to develop programs that promote innovation activity for companies at different stages of development encompassing all sectors of the economy.
Keywords: Կրթություն; Նորարարություն; Գիտելիք