Տնային տնտեսությունների դրամական եկամուտները և սպառողական ծախսերը ՀՀ-ում - Բադադյան, Գագիկ (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Յուրաքանչյուր հասարակության բարեկեցիկ կյանքը բնութագրող էական բաղադրիչ են տվյալ երկրի տնային տնտեսությունների դրամական եկամուտները: Այդ դրամական եկամուտներն են, որ դառնում են տնային տնտեսության սպառողական ծախսերի ֆինանսավորման հիմքը և ձևավորում հասարակության պարենային ապահովության ֆինանսական կարողությունը: Հասարակության դրամական եկամուտները և դրանց միջոցով սպառողական ծախսերի ֆինանսավորումը կենսամակարդակի կարևորագույն բնութագրիչ են ամեն մի պետության համար: Եվ այս տեսանկյունից, Հայաստանի Հանրապետությունը բացառություն չէ: Существенным компонентом, характеризующим благополучную жизнь любого общества, являются денежные доходы домохозяйств данной страны. Именно эти денежные доходы становятся основой финансирования потребительских расходов домашних хозяйств и формируют финансовые возможности для обеспечения продовольственной безопасности общества. Денежные доходы общества и финансирование через них потребительских расходов являются важной характеристикой уровня жизни каждого государства и в этом плане Республика Армения не является исключением. An essential component characterizing the well-being of any society is the cash income of the households of the given country. The cash income received by households serves as the basis for financing their consumption expenditures and shapes the financial capacity for food security of the society. The cash income of the society and the financing of consumption expenditures through it are an important characteristic of the standard of living for every nation. In this respect, the Republic of Armenia is not an exception.
Keywords: Տնտեսության զարկերակ