Լեռնային Ղարաբաղի տարածքում դեղձենու /Persica sp./ վրա հաճախ հանդիպող սնկային հիվանդությունները - Քոչարյան, Գ.; Մարգարյան, Գ.; Պետրոսյան, Ս.
Исследования показали, что грибковыми заболеваниями заражаются листья персикового дерева, его цветки, плоды и побеги, в результате чего нарушаются процессы жизнедеятельности растений–хозяев, снижается их урожайность и качественные свойства урожая. Процесс заражения, начавшийся в садах, продолжается в хранилищах, куда вместе с урожаем перемещаются и возбудители грибковых заболеваний. В результате проведенных исследований выявлено 11(одиннадцать) видов грибковых заболеваний, поражающих персиковое дерево, обобщенные сведения о которых представлены в данной статье․ Studies have shown that fungal diseases affected by peach leaves, flowers, fruits and branches, resulting in a disturbance of the vital processes of master-plants, a decrease in yield and quality traits of crops. The infection starts from fields and warehouses continued as the causative agents of fungal diseases transported from the field to storage. In the article presents acomprehensive information about 11 peach infections causing disease. Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սնկային հիվանդություններով ախտահարվում են դեղձենու տերևները, ծաղիկները, պտուղները և շիվերը, ինչի արդյունքում խախտվում է տեր - բույսերի կենսագործունեության պրոցեսները, նվազում է μերքատվությունը և բերքի որակական հատկությունները: Վարակը սկսվում է դաշտերում և շարունակվում պահեստներում, քանի որ սնկային հիվանդությունների հարուցիչները դաշտից տեղափոխվում են պահեստներ: Հետազոտությունների արդյունքում հայտնաμերվել է դեղձենու վարակ հարուցող 11 սնկային հիվանդություն, որոնց վերաμերյալ հոդվածում ներկայացվում է համընդգրկուն տեղեկություններ:
Keywords: Սնկաբանություն