Ստեփանակերտ քաղաքի բնակչության շրջանում քաղցկեղի տարածվածությունը՝ գենետիկական տեսանկյունից - Թորոսյան, Աիդա
В работе представлен анализ распространенности онкопатологий по результатaм статистических исследований с генетической позиции. Частота распространения онкопатологий стремительно нарастает, что связано с канцерогенными свойствами химических веществ и ионизирующего излучения. Знание истории болезни, степени распространенности, характера ее улучшения на основе теоретических представлений, способствует решению медико-генетический задач. The article presents the analysis of cancer prevalence with genetic position based on the results of statistical studies. The frequency of cancer prevalence rapidly grows, which is associated with carcinogenic properties of chemicals and ionizing radiation. Knowledge of the history of disease, prevalence, character and the process of its improvement on the basis of theoretical ideas, helps to solve medical and genetic problems. Աշխատանքում ներկայացված է վիճակագրական հետազոտությունների արդյունքներով քաղցկեղի տարածվածության վերլուծությունը՝ գենետիկական տեսանկյունից: Քաղցկեղի տարածման հաճախականությունը տարեցտարի գնալով մեծանում է, որը կապված է քիմիական նյութերի, իոնացնող ճառագայթների քաղցկեղածին հատկությամբ: Տեսական պատկերացումների հիման վրա իմանալով հիվանդության պատմությունը, տարածվածության աստիճանը, բարելավման ընթացքը, տվյալ նյութը կարելի է օգտագործել բժշկագենետիկական խնդիրների լուծման համար:
Keywords: Գենետիկա; Ուռուցքաբանություն (ներառյալ քաղցկեղ)