RA civil society and global challenges of digital diplomacy - Melikyan, Roman («Զանգակ - 97»)
Ժամանակակից աշխարհակարգում ժողովրդավարության և գլոբալացման գործընթացների հետ համատեղ՝ առանցքային դերակատարում ունի նաև նոր տեսակի դիվանագիտության ինստիտուցիոնալ զարգացումը, այն է՝ թվային դիվանագիտությունը։ Այն հատկապես կարևորվում է քաղաքացիական հասարակությունում առկա խնդիրների դիտարկման, դրանց համապատասխան լուծման և հնարավոր ռիսկերի և սպառնալիքների հաղթահարման համատեքստում։ Այդ առումով, ներկայացված աշխատանքի թեման առավել քան արդիական է, քանի որ թվային դիվանագիտության մոտեցումները ու տեխնոլոգիաները ոչ միայն ունեն մեծ պահանջ և ներգրավվածություն Հայաստանի Հանրապետությունում, այլ նաև առկա է որոշակի միտում մեծացնելու դրանց զարգացման և կիրառելիության հնարավորությունները հայաստանյան քաղաքացիական հասարակության շրջանում՝ իբրև առկա խնդիրների և մարտահրավերների հաղթահարման լավագույն միջոց։
Keywords: Հասարակություն; Հայաստանի Հանրապետություն