Jews in the socio-economic life of the Russian Empire(18th -19th centuries) - Torosyan, Anna («Զանգակ - 97»)
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում հրեաների սոցիալ-տնտեսական կյանքին ռուսական կայսրությունում XVIII-XIX դարերում: Հեղինակն ընդգծում է, որ չնայած մի շարք օրենսդրական սահմանափակումներին, հրեական կապիտալի մասնաբաժինը կայսրությունում շարունակաբար աճում էր։ Դիտարկվել է նաև նրանց առևտրային և արդյունաբերական գործունեությունը բելոռուսական և հարավ-արևմտյան նահանգներում, Սանկտ Պետերբուրգում, Սիբիրում և այլ շրջաններում: Հոդվածում նաև եզրակացվում է, որ ժողովրդագրական փոփոխությունները և հրեական կյանքի այլ ոլորտներին առնչվող վիճակագրական տվյալների փոփոխությունը՝ հաճախ հրահրվել է իշխանությունների կողմից՝ տարբեր տեսակի հալածանքների և սահմանափակումների պատճառով:
Keywords: History