Համագործակցության վարույթում մեղադրյալի պաշտպանության իրավունքի ապահովման հիմնախնդիրները - Ներսիսյան, Գուրգեն
В данной статье была сделана попытка обосновать, что при досудебном соглашении о сотрудничестве, предусмотренном в 56-ой главе проекта уголовно-процессуального кодекса РА, обязанность следственного органа – обеспечивать обязательное присутствие защитника, должно происходить не после предъявления обвиняемым ходатайства, а с момента появления желания его предъявления. По нашему мнению обеспечить реальную и эффективную защиту прав обвиняемого возможно только так. It was substantiated in this article that according to AR Code of Criminal procedure chapter 56 mandatory duty to ensure the participation of the body conducting the criminal proceedings must arise not by the motion of the defendant but from the point when the wish was presented. We think that it is the only way possible to ensure effective and real protection of the rights of the accused. Սույն հոդվածում փորձ է արվել հիմնավորելու, որ Հայաստանի Հանրապետության քրեական դատավարության օրենսգրքի նախագծի 56-րդ գլխում նախատեսված "Համագործակցության վարույթում" պաշտպանի պարտադիր մասնակցությունն ապահովելու քրեական վարույթն իրականացնող մարմնի պարտականությունը պետք է ծագի ոչ թե մեղադրյալի կողմից միջնորդություն ներկայացնելու, այլ այն ներկայացնելու ցանկություն հայտնելու պահից: Ըստ մեզ միայն այդ կերպ է հնարավոր ապահովել մեղադրյալի պաշտպանության իրավունքի արդյունավետությունն ու իրական լինելը:
Keywords: Քրեական դատավարություն