Զանգվածային լրատվության միջոցների բացասական ներգործությունը դեռահասների դեվիանտ վարքի ձևավորման նախապայման - Սարգսյան, Եվգենյա
В данной статье рассматривается телевидение как главный фактор (предпосылка) отклонения в процессе формирования поведения подростка. Рассматривая психологическое отождествление как психологический осевой (центральный) механизм в формировании убеждений и поведения подростка, считаем важным источником роль теле- и медиаполя,что имеет непосредственную связь с приспособлением (адаптацией) подростков и формированием правильных ценностей. Было предложенное в социальных сетях и медиаполе уделять большое внимание правильным социальным нормам и публикациям, которые связанны с национальной самостью, что и будет способствовать формированию правильного поведения подростков. In this article television is presented as an important source for the formation of teenage inordinate behaviour. Considering the psychological identification as main psychological mechanism of teenage principle and behaviour formation, we underlined the role of the source of its declination such as television and media which is directly connected with the formation of teenage exact system of values and adaptation. Here we offered to give more place to the correct social norms and publications concerning national identifications in social websites and media in general which will support the formation of teenage proper behaviour. Սույն հոդվածում հեռուստատեսությունը դիտարկվել է որպես դեռահասների շեղվող վարքի ձևավորման կարևոր նախապայման: Հոգեբանական նույնացումը դիտելով դեռահասի համոզմուքների ու վարքի ձևավորման առանցքային հոգեբանական մեխանիզմ` կարևորել ենք նրա սնուցման աղբյուրի՝ հեռուստա և մեդիադաշտի դերը, ինչը ուղիղ կապ ունի դեռահասների հարմարվածության և ճիշտ արժեքային համակարգի ձևավորման հետ: Առաջարկվել է սոցիալական կայքերում և առհասարակ մեդիադաշտում մեծ տեղ տալ սոցիալական ճիշտ նորմերի քարոզչությունը ու ազգային ինքնությանն առնչվող հրապարակումներին, որոնք կնպաստի դեռահասների ճիշտ վարքագծի ձևավորմանը:
Keywords: Հոգեբանություն