Թրենինգային խմբի և թիմի էության ու գործառույթների համեմատություններն ու համադրությունները որպես թրենինգային խմբի թիմակազմավորման հիմք - Ալոյան, Արմինե
В статье рассматриваeтся сопоставление групп и команд, их положительные и отрицательные качества, а также необходимость и важность тренинговой работы в процессе командооброзования, в качестве центрального качества, способствующего повышению эффективности тренинговой работы с старшеклассниками. В итоге, тренинговой работы, для измерения конечного результата командообразования рассматривается степень сотрудничества, которая, согласно эмпирическим исследованиям, а также проведенной работе в группах старшеклассников и выводам, представленным в статье, имеет более высокую степень в команде, чем в группе и может быть стандартом, с помощью которого можно определить эффективность тренинга командообразования. In this article it is spoken about team and training group combination, about their positive and negative qualities, also it is spoken about the significance and the necessity of team organization process during the training work as central quality stimulating the effectiveness of training work. As a result of training work the cooperation degree is considered as the central quality of final result. As assured the empirical researches, accomplished results of high school children and the article explorations , it is higher in the team than in group, and it can be the criteria (standard) with it it will be able to clarify the team forming training effectiveness. Հոդվածում դիտարկվում է թրենինգային խմբի և թիմի համադրությունները, դրանց դրական և բացասական որակները, ինչպես նաև թրենինգային աշխատանքներում թիմաձևավորման գործընթացի կարևորությունն ու անհրաժեշտությունը որպես թրենինգային աշխատանքների արդյունավետությունը խթանող կենտրոնական որակ: Թրենինգային աշխատանքի արդյունքում թիմաձևավորման վերջնաարդյունքի չափման կենտրոնական որակ է դիտարկվում համագործակցության աստիճանը: Որը, ինչպես հավաստում են և՛ էմպիրիկ ուսումնասիրությունները, և՛ ավագ դպրոցականների խմμերում իրականացված ու հոդվածում ներկայացված հետազոտության արդյունքները, առավել μարձր է թիմում, քան խմբում և կարող է հանդիսանալ չափորոշիչ, որով կարելի է պարզել թիմաձևավորող թրենինգի արդյունավետությունը:
Keywords: Հոգեբանություն