Օսմանյան կայսրությունում հայատյացության քարոզչությունը որպես ցեղասպանագործի հանցածին վարքագծի ձեվավորման գործոն - Յարամիշյան, Վիտյա
В статье обсуждаются некоторые вопросы Геноцида армян с точки зрения юридической психологии. Сделана попытка применить принятые в юридической психологии иерархические схемы - от эмоционально-отрицательной, негативной, предпреступной личностных установок к формированию преступного поведения личности относительно к лицам, совершившим массовые убийства-геноцид, а также выделить роль и место организованной пропаганды ксенофобии (армянофобии) в деле формирования преступных диспозиций личности. The article discusses some issues of the Armenian Genocide from the legal psychology perspective. It was made an attempt to apply the adopted legal psychology of the hierarchical generation circuit of the criminal behavior of the person on respect to persons who committed mass murder, genocide, and to highlight the role and place of organized propaganda of xenophobia (Armenophobia) in the formation of criminal dispositions of personality. Հոդվածում քննարկվում են Հայոց ցեղասպանությանն առնչվող որոշ հարցեր իրավաբանական հոգեբանության առումով: Փորձ է կատարված անձնավորության բացասական-հուզական, նեգատիվ, նախաքրեածին և քրեածին դիրքորոշումներից մինչև հանցածին վարքագծի ձևավորում ընդունված աստիճանաբաշխական սխեմաները կիրառելի դարձնելու ցեղասպանությունն իրականացրած անձանց` ցեղասպանագործների համար, ինչպես նաև, որպես հանցավոր դիրքորոշում ձևավորող գործոն, առանձնացնելու այլատյացության (հայատյացության) քարոզչությունը և հստակեցնելու դրա մասնաբաժինը` ցեղասպանագործի հանցածին վարքագծի ձևավորման մեջ:
Keywords: Հոգեբանություն