Գերմանացի զինվորականները և Հայոց Ցեղասպանությունը - Մելքոնյան, Գևորգ
В данной статье обсуждается роль Кайзеровской Германии в деле Армянского геноцида в годы Первой мировой войны со стороны изучения германской исполнительности во время Армянского геноцида, очень важно выяснение деятельности немцев, которые находились в Турции в годы Первой мировой войны. Данная статья пытается подтвердить тот факт, что некоторые немецкие офицеры не только одобряли деятельность Молодых турков против армян, но и имели участие в деле Армянского геноцида и в угнетение армянских самооборонительных боев. The article discusses the question about the role played by the Imperial German officers in the Armenian Genocide during World War I. From the point of view of the investigation on Imperial Germany‟s role in the Armenian Genocide, important is the revealing of the German officers in Turkey during the First World War. The aim of it is to certify the fact that some German officers have not only approved the measures taken by the Young Turks towards the Armenians, but have also actively participated in the implementation of the Genocide and in suppressing the self-defensive actions of the Armenians. Հոդվածում քննարկվում է Առաջին համաշխարհային պատերազմի տարիներին կայսերական Գերմանիայի զինվորականների դերակատարությունը Հայոց Ցեղասպանության իրականացման գործում: Հայոց Ցեղասպանության ընթացքում կայսերական Գերմանիայի դերակատարության ուսումնասիրման տեսանկյունից կարևոր է առաջին աշխարհամարտի տարիներին Թուրքիայում գտնվող գերմանացի զինվորականների գործունեության վերհանումը: Հոդվածում փորձ է արվում հաստատելու այն փաստը, որ որոշ գերմանացի զինվորականներ ոչ միայն խրախուսել են երիտթուրքերի գործողությունները հայերի հանդեպ, այլև գործուն մասնակցություն են ունեցել Ցեղասպանության իրագործման և հայկական ինքնապաշտպանական մարտերի ճնշման գործում:
Keywords: Պատմություն; Հայոց ցեղասպանություն