Религиозно-политический аспект в поэме О. Шираза “Тондракецинеры” («Թոնդրակեցիները») - Карабекян, Давид
Ուսումնասիրելով Հ. Շիրազի («Թոնդրակեցիները») պոեմը կրոնա-քաղաքական սպեկտը հանգել ենք հետևյալ եզրակացությունների. պոէմը ներփաթանցված է համայն հայության իր հավերժական արժեքների շուրջ Պատմություն, Հայրենիքի, Հավատի, Եկեղեցու միավորման, և դրա միջոցով իր օտար և թշնամական ուժերի կողմից ներմուծված և ուռճացվող տառաձայնությունների հաղթահարման, իր բարձրագույն կոչումը գտնելու և իրականացնելու, ազատություն նվաճելու, պատմական արդարության վերականգնելու բազմաչարչար և բաժանված Հայրենիքի միավորման և բարգավաճման գաղափարով։ Having studied the religious-political aspect of the poem H. Shiraz "Tondraketsinery", we have come to the following conclusions: the poem is imbued with the eternal values of all Armenians - the ideas of History, Homeland, Faith, Church that serve to overcoming disagreements and alienation caused and intensified by hostile forces, also the ideas of the search and living their higher purpose, achievement of freedom, restoration of historical justice, unification and prosperity of the divided, devastated and long-suffering homeland. Изучив религиозно-политический аспект поэмы О. Шираза "Тондракецинеры" («Թոնդրակեցիները») пришли к следующим выводам: поэма пронизана идеей единения армянства мира вокруг вечных ценностей Истории, Родины, Веры, Церкви и преодоления через него разногласий и отчуждения, вызванных и раздуваемых враждебными силами, а также поиска и реализации своего высшего предназначения, достижения свободы, восстановления исторической справедливости, объединения и процветания разделенной, истерзанной и многострадальной Родины.
Keywords: Политология