Վահան Թոթովենցի «Հովնաթան որդի Երեմիայի» երկը - Շիրինյան, Անի
Целью и ключем произведений Вагана Тотовенца является человек. В произведении ,,Овнатан-сын Еремии'' поет изображает лица отличающихся их психологией, ролью и образом жизни, чистые и прозрачные характера. Он описывает искусство творения со сырого кирпича до белых мраморных памятников. Человеческая злость, темные мысли, отсталость, власть нахлебников не дают, чтобы мастер сотворял в мире. The axis and the aim of Vahan Totovents‟s works is a human being. In the novel “Hovnathan the son of Yeremia” the writer creates images differing with their psychology, their role and way of life, simple and transparent characters. He dascribes the art of creating from the very raw column to white marble monuments. Human spite, dark thoughts, backwardness and sponger power do not let an artist create peacefully. Վահան Թոթովենցի ստեղծագործությունների առանցքն ու նպատակը մարդն է: «Հովնաթան որդի Երեմիայի» երկում գրողը կերտում է իրենց հոգեբա նությա մբ, իրենց դերով ու կենսակերպով տարբերվող կերպարներ, պարզ ու թափանցիկ բնավորություններ: Նա նկարագրում է արարելու արվեստը` հում աղյուսից մինչև սպիտակ մարմարե հուշարձաններ: Մարդկային չարությունը, խավար միտքը, հետամնացությունը և ձրիակերների իշխանությունը թույլ չեն տալիս, որ արվեստագետն ստեղծագործի խաղաղությամբ:
Keywords: Գրականագիտություն