О моделях социалистической цены - Василий Аветисян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սոցիալիստական գնի մոդելների հաջորդական փոփոխման դիտարկումը ցույց է տալիս, որ գնի բանաձևի զարգացման գլխավոր միտումը ինքնարժեքի տարրերի տարբերակումն է՝ առանձին նորմատիվային արդյունավետության գործակիցների միջոցով, շահույթի տարրերի հետ կապակցված։ Դա համապատասխանում է տնտեսական գործունեության ռացիոնալության և արդյունավետության սկզբունքի դերի բարձրացմանը ։ Սոցիալիստական գնի մոդելի այդպիսի զարգացման բնական հետևանքն է օպտիմալ գինը։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory; Finance