Спектрофотометрическое исследования комплексообразования в системе Fe2(SO4)3 – сульфодиметоксин натрия (SLDONA) - Гукасян, Татевик; Абрамян, Артем
Սպեկտրոֆոտոմետրիկ եղանակով ուսումնասիրվել է Fe(III)-ի կոմպլեքսագոյացումը նատրիումի սուլֆոդիմետօքսինի հետ: Կոմպլեքսագոյացման ուսումնասիրությունը իրականացվել է pH=1,5-2 միջակայքում: Հետազոտության հիման վրա հաստատվել է, որ այդ փոխազդեցության ժամանակ առաջանում է 1:2 մոլային հարաբերությամբ կոմպլեքս: Որոշվել է կայունության հաստատունի միջին արժեքը βմիջ.=5,6գ106: Կայունության հաստատունի ճշտության ստուգման համար այն որոշվել է նաև հավասարակշռության տեղաշարժի եղանակով: By means of the spectrophotometric method the complex formation of Fe(III) with natrium sulfadimethoxinum has been investigated. The investigation of the complex formation was carried out under pH=1.5-2.0. The investigation affirmed that during that interaction a M ratio 1:2 complex appears. The mean cost of the stability constant was defined: βմիջ.=5,6·106. In order to check the stability constant it was defined by means of the equilibrium displacement method too.The stability constants of the obtained complex defined by means of Babko and equilibrium displacement methods were nearly the same. Спектрофотометрическим методом исследовался комплексообразования сульфодиметоксин натрия с Fe (III). Исследования комплексообразования проведено в интервале pH=1,5-2. Основываясь на исследовании, было подтверждено, что во время взаимодействия образуется комплекс с молярным соотношением 1:2. Было определено среднее значение константа устойчивости βср.=5,6·106. Для проверки констант устойчивости оно так же был определено с помощью сдвига равновесии.
Keywords: Химия