Ուսուցման ժամանակակից տեխնոլոգիաների կառուցվածքը, առանձնահատկությունները, նրանց կիրառման արդիականությունն աշխարհագրության ուսուցման գործընթացում (հիմնական դպրոցում - Մկրտումյան, Անի
Одной из современных проблем, стоящих перед образованием, является развитие исследовательских умении школьников, что также важно в преподавании географии. Одним из способов преодоления последнего является использование современных педагогических технологии. Педагогические технологии имеют сложную структуру. Им свойственны концептуальность и новизна, системность, целостность, тотальность, воспроизводимость, эффективность и оптимизация. В случае эффективного использования педагогических технологии можно получить гарантированные результаты. One of the modern challenges facing education is the development of research skills of students of secondary schools, which is also important in the teaching process of Geography. The usage of modern educational technologies is a way to overcome the above-mentioned problem. Educational technologies have a complex structure. They are inherent in conceptuality and novelty, system, integrity, totality, reproducibility, efficiency and optimization. The effective implementation of educational technology can provide guaranteed results. Կրթության առջև ծագած ժամանակակից մարտահրավերներից է դպրոցականների հետազոտական կարողությունների զարգացումը, որը կարևորվում է նաև աշխարհագրության ուսուցման գործընթացում: Վերջինիս հաղթահարման ուղիներից է ուսուցման ժամանակակից տեխնոլոգիաների կիրառումը: Ուսուցման տեխնոլոգիաներն ունեն բարդ կառուցվածք: Նրանց բնորոշ են կոնցեպտուալությունն ու նորույթը, համակարգային, ամբողջական և գումարային լինելը, վերարտադրողականությունը, արդյունավետությունը և լավարկումը:
Keywords: Աշխարհագրության դասավանդման մեթոդիկա